Spelberoende och arbetslivet – frågor


Spelberoende och arbetslivet.
Vi har samlat in ca 70 svar som ställts  till personer som haft/har ett spelproblem. Även till chef/HR, fackligt aktiva, forskare eller på något sätt involverad i spelfrågan. 

Vi vill rikta ett stort tack till er för alla svar.

Vi återkommer med ett häfte med dessa svar för nedladdning.

4 svar på ”Spelberoende och arbetslivet – frågor”

 1. Många arbetsplatser har kollektivt spel som kan vara svårt att hålla sig utanför. Man tänker ” om jobbkompisarna vinner får inte jag något”. Samma sak som staten ägnar sig åt med Postkodlotteriet. Kollektivt spel borde vara förbjudet på arbetsplatsen. Och svenska staten borde hålla sig för god för spel överhuvudtaget.

 2. Postkodslotteriet är väl privat bolag som utger sig för den goda saken men är ett vinstdrivande företag som alla andra.

  I min roll inom Handels har jag faktiskt inte på mina 8 år stött på just spelberoende men hör från arbetsgivare att det är vanligt.

  Min personliga åsikt är att Staten ska reglera spelmarknaden, som det är nu är helt horribelt..

 3. Hos min nuvarande arbetsgivare har jag stött på det dock är vi uppemot 25.000 anställda.
  Arbetstagarna som lägger ihop till ett stryktips eller till olika mästerskap som är aktuellt just då.

  Men jag tror att det är en vana man gömmer djupt. Så som med andra beroenden så är det den beroendes första instinkt att dölja. På samma sätt som alkoholister dricker själv eller drogberoende individer låser in sig i mörka rum och missbrukar.

  Min personliga tanke som fackligt förtroendevald är att stoppa allt som har med spel att göra.

  Vi kan inte främja något som skapar ohälsa.
  Som arbetsgivare sätta nolltolerans mot chans och spel på arbetsplatsen Precis som man gör med alkohol och tobak.
  Det är ju väldigt svårt att se vem som har ett spelberoende.

  Jag tycker absolut att det behövs mer hjälp för dessa personer.
  Jag tror många inte kan inse att de har ett problem utan att det är en del av deras identitet. ”Jag spelar stryktipset varje lördag” är det för att du vill? Eller för att ditt psyke säger att du måste?

  Det finns mycket problem som behövs diskuteras och behöver komma upp. Personer som är i djupa problem måste kunna få hjälp. Och få hjälp i tid så att de inte förstör sina liv, relationer och familj.

Kommentarer är stängda.