Undersökning om drogtester i arbetslivet

Undersökning om drogtester i arbetslivet. Vi  vänder oss till dig som är chef eller arbetar med HR- frågor och som hanterar detta på arbetsplatsen.
Drogtester på arbetsplatser har ökat snabbt under senare år. Resurs Rehabilitering uppmärksammade ökningen 2017 och skrev ett inlägg på hemsidan. Antalet tester som kommer in till Karolinska universitetssjukhuset och Unilabs, som analyserar proverna, har mer än fördubblats på tio år.
Enbart Karolinska utförde 105 000 tester förra året.
   Under vintern 2019/2020 blossade en debatt upp om narkotikan och drogtester i arbetslivet. Tidningen Dagens Arbete gjorde en längre reportageserie i frågan. 

Det finns en del kunskapsluckor bakom dessa siffror och vi vill med denna undersökning belysa något av detta. Tex uppnår arbetsgivaren målsättningen med drogtesterna? Hur ser vi på narkotikan versus alkoholen på arbetsplatserna? Vad händer vid ett positivt drogtest? Vad händer om man vägrar provtagning?  

Vi hoppas att ni vill ta er tid att besvara våra frågor som tar ca 5-6 minuter att gå igenom. Du som svarar är anonym. Vi kommer efter att ha fått in tillräckligt med svar sammanställa resultaten och publicera helheten med kommentarer i ett pdf-dokument på vår hemsida. 
Vår ambition är att ge ett underlag för diskussion på arbetsplatserna och bidra till debatten.  

Tack på förhand från oss på Resurs Rehabilitering.

Här finner du undersökningen Narkotikan i arbetslivet

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.